Servis mobilnih telefona Beograd – Zamena i popravka ekrana

  1. Imate problem sa ekranom?
  2. Ne znate u čemu je problem?
  3. Saznajte u tekstu ispod.

Servis mobilnih telefona Beograd – Problemi sa ekranom

Sa sve većom popularnošću touchsreen-ova, problemi sa ekranom mobilnog telefona postali su češći. Pošto je ekran jedini način za korišćenje telefona, stalno premlaćivanje za pretraživanje interneta, zakazivanje termina, slanje tekstova i još mnogo toga mogu izazvati probleme.

Touchscreen-ovi funkcionišu iz složenog kompleta komponenata dizajniranih da „osete“ prste dok se kreću preko ekrana. Ako ove komponente ne funkcionišu ispravno, mogli biste imati problema poput tačkica ili promene boje, malo ili bez pozadinskog osvetljenja, treperenje pozadinskog osvetljenja ekrana ili dugmadi koji ne funkcionišu. Postoji nekoliko stvari koje možete učiniti da biste rešili probleme sa ekranom vašeg mobilnog telefona pre nego što ga odnese na popravku.

Servis mobilnih telefona Beograd – Rešavanje problema sa ekranom

Problemi sa ekranom vašeg mobilnog telefona mogu biti uzrokovani velikim brojem problema. To bi zapravo mogao da bude rezultat softverskog problema. Pokušajte da uključite uređaj i ponovo ga uključite kako biste pokušali da resetujete softver, zatim proverite da li se stanje ekrana poboljšalo. Možda je baterija skoro prazna, ili je oštećena. Pokušajte puniti telefon nekoliko sati i ponovo proveriti ekran.

Ponekad sama priroda ekrana može otkriti problem. Ako je ekran dekolorizovan, koristite poklopac za hemijsku olovku da biste lagano trljali ekran po dekolorizovanom području. Ako su problem zaglavljeni pikseli, primena blagog pritiska na ekran može to popraviti. Ako imate telefon sa slajderom sa belim ekranom, problem bi mogao biti trakasti kabl koji je istrošen ili se pomerio iz svog priključka. Možda ćete moći da je vratite na svoje mesto pritiskom na zadnjoj strani telefona gde se drži baterija.